Majica z dolgimi rokavi

////Majica z dolgimi rokavi

Majica z dolgimi rokavi

Zdaj je pa res že zima, kajne? Sezona dolgih rokavov, toplih puloverjev in volnenih nogavic v polnem zamahu…

Fantoma sem v teh dneh zašila nekaj majic z dolgimi rokavi, objavljam pa navodila za šivanje, če se tudi ti odločiš za šivanje. Kroj te majice je precej udoben, klasičen T-shirt kroj, ker je pri nas vedno spodaj še majica s kratkimi rokavi. Ja, nam je hitro (pre)vroče! 🙂 V trgovini dobiš KROJ v velikostih 0-7 let (65-122) za izvedbi z dolgimi ali kratkimi rokavi. Za tale navodila pa med brezplačnimi kroji majica z dolgimi rokavi – velikost 110 – kot sem jo naredila za velikega brata, ki si je zaželel majico, ki se bo podala k njegovi kapici.

Naj te ne zmede, da so slike postopka druge majice, ki sem jo naredila za malega brata, ki je zbolel in mi je tokrat odpovedal sodelovanje pri slikanju. 🙂

Za izdelavo majice potrebuješ:

  • Blago, ki ima vsaj minimalno vsebnost elastana (jersey, interlock, prevešanka…). Potrebuješ ga približno pol metra, širine 150 cm.
  • 5 cm patenta za ovratnik. Če ga nimaš, lahko uporabiš tudi jersey – v tem primeru ti priporočam, da odrežeš malo daljši kos, ker se ponavadi jersey razteza slabše.
  • Pa seveda: šivalni stroj, škarje, nit in bucike.

Kroj sestavi kot ponavadi, tako da sestaviš kvadratke na robovih strani. Vsi krojni deli vključujejo 0,5 mm dodatka za šiv (razen, če je označeno drugače). Na spodnjem robu majice in rokavov je 2 cm dodatka za rob.

Ko izrežeš vse krojne dele, imaš na mizi 4 kose: sprednji del, zadnji del, 2 rokava in patent. Pazi, da izrežeš rokava tako, da enkrat obrneš natisnjen kroj obrnjen navzgor, drugič list obrni okrog, da dobiš levi in desni rokav. Na vrhu rokava je majhen trikotnik – to točko preriši na blago – to je točka, kjer se rokav stika z ramenskim šivom.

Najprej zašij ramenska šiva.

Rokav položi na majico lice na lice in poravnaj oznako z ramenskim šivom. 

Potem postopoma poravnavaj šiv proti stranskemu delu majice in sproti spenjaj z buckami.

Bodi pozorna, kateri rokav je levi in kateri desni! Prednji del rokava je tisti, kjer je krivulja bolj strma.

Prišij rokav na majico po celotni dolžini.

Zašij oba stranska šiva.

Patent prepogni na pol – lice na lice – in ga zašij v krog.

Patent enakomerno razporedi okrog vratne odprtine po zunanji strani in z buckami pritrdi. Prišij ga na majico tako, da patent sproti nežno nateguješ, da se lepo prilega vratnemu izrezu.

Preostane ti le še, da majico zarobiš na spodnjem delu in na rokavih. Za to sta v kroju namenjena 2 cm.

Za več velikosti —> KLIK sem

Od |2018-09-29T21:55:46+00:00december 11th, 2017|Šivanje za otroke, Zgornji deli|Komentarji so izklopljeni za Majica z dolgimi rokavi

O Avtorju:

Čistimo police! Popust na izbrano METRSKO BLAGO iz zaloge do -40%! Opusti