Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine medooza.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletno trgovino upravlja podjetje Ushka, trgovina za ustvarjalne, d.o.o., Bevkova cesta 8, Ljubljana, davčna številka 23146532, matična številka: 6781209000 (v nadaljevanju ponudnik). Uporabnik je kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnikov ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Za nakup v spletni trgovini medooza.com se je predhodno potrebno registrirati.

Pri registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje podatke:
• identiteto podjetja
• kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta)
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
• dostopnost izdelkov
• pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve
• vse cene jasno in nedvoumno določene
• način plačila in dostave
• časovno veljavnost ponudbe
• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe
• pogoje za odstop od pogodbe in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

V spletni trgovini medooza.com ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
• po predračunu
• preko sistema PayPal

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).
Podatke za plačilo po predračunu kupec prejme na elektronski naslov, ki ga je navedel ob registraciji.

Registracija uporabnika

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje podatke:

• ime in priimek ter naslov in kraj bivanja
• naslov elektronske pošte
• uporabniško ime
• geslo v šifrirani obliki
• telefonska številka
• ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu www.medooza.com

Kupoprodajna pogodba (račun) se sklepa v slovenskem jeziku. Shranjena je na sedežu ponudnika ter uporabniku dostopna na njegovem profilu.

Veljavnost ponudbe

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in na ostalih lokacijah po Sloveniji. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene so v evrih (EUR) in ne vključujejo DDV (nismo davčni zavezanci), razen če je izrecno napisano drugače.
Čeprav se vedno trudimo, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni ali zalogi napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Možna so odstopanja barv in postavitve vzorčkov na blagu.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Postopek nakupa

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti, pri čemer bodite pozorni na velikost oziroma količino. Nato kliknite na gumb V košarico. V košarici se prikaže izbrani izdelek. Če želite kupiti še kakšen izdelek, kliknite Nadaljuj nakup, če želite zaključiti nakup pa kliknite Na blagajno. Izbrani izdelek lahko odstranite iz košarice s klikom na gumb X. V naslednjih korakih je potrebna prijava oz. registracija, vpis naslovov za plačilo in dostavo, način dostave in plačila. Če imate kupon za popust v tem koraku vnesete tudi kodo kupona. Znesek popusta se bo od končnega zneska odštel po vnosu kode.
Nakup dokončate tako, da kliknete na gumb Potrditev nakupa.
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali elektrosnki naslov, ki ga je navedel pri registraciji.
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

– Oblačila in igrače
Kupec ima pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, in sicer na kontaktni e-naslov: info@medooza.com. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški vračila blaga.
Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v tridesetih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, neoprani in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.
Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri pogodbah o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

– Metrsko blago
Po naročilu odrezanega metrskega blaga žal ne menjamo. Menjava ali vračilo blaga je možno le v primeru, da je v blagu napaka s strani proizvajalca. Blago preglejte ob prejemu in nam morebitno reklamacijo sporočite takoj (na info@medooza.com) ter blaga ne perite in ne režite. Reklamacijo sporočite najkasneje v petnajstih dneh od datuma nakupa.

Morebitne druge reklamacije rešujemo sproti.

Dobavni rok

Dobavni rok za izdelke in blago naročeno v spletni trgovini je sedem delovnih dni od datuma naročila.

Dostava

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Vse pošiljke bodo odpremljene s Pošto Slovenije. Stroški pošiljanja so odvisni od načina plačila in se uporabniku prikažejo ob izbiri le-tega.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) ter Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR). Vsi podatki, pridobljeni ob nakupu preko spletne strani medooza.com, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije za dokončanje nakupa in plačila.

Komunikacija

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže preko elektronske pošte info@medooza.com ali po klasični pošti na naslov:
Bevkova cesta 8, 1000 Ljubljana

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Opozorila

S potrditvijo naročila potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Varovanje osebnih podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev naše spletne trgovine zelo pomembna. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov ter Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).

Vse osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali nikomur brez vašega predhodnega privoljenja. Dostavni službi bomo zaupali le vaš naslov za dostavo.

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke shranimo in uporabljamo za namene internega arhiva in statistike ter komunikacije za potrebe izvedbe naročila.

Registrirani uporabnik je za varovanje osebnih podatkov odgovoren tudi sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

E-novice

Novice so na voljo le prejemnikom, ki so se prijavili z izpolnitvijo obrazca in so se strinjali s pogoji.

Cenimo zasebnost in želje naših bralcev, zato si prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke in z njimi ravnati z največjo skrbjo.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki?

  • Upravljavec in obdelovalec vaših osebnih podatkov je Ushka d.o.o., ki za zgornji namen obdeluje le vaš e-naslov in (neobvezno) ime.
  • Pravna podlaga za obdelovanje vašega e-naslova je vaša privolitev za prejemanje novic.
  • Vaš e-naslov se obdeluje za prijavo in prejemanje novic ter prilagajanja ponudbe vašim zanimanjem.
  • Podjetje Ushka d.o.o. bo skladno z veljavno zakonodajo hranilo vaše osebne podatke do odjave od novic.
  • Zavezujemo se, da bomo skladno z veljavno splošno uredbo Evropske unije o varstvu podatkov podatke z ustreznimi ukrepi obdelali tako, da bomo zagotovili ustrezno varnost, vključno z zaščito pred nedovoljeno ali nezakonito obdelavo in nenamerno izgubo.

Kakšne so vaše pravice?

  • Svojo privolitev za obdelovanje osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete na povezavo v nogi vsakih novic ali nam željo sporočite na info@medooza.com
  • Kadarkoli imate pravico zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov in popravek netočnih podatkov ali izbris e-naslova iz baze

Če menite, da obdelava krši veljavno zakonodajo, imate pri nadzornem organu pravico do pritožbe.

Imate dodatna vprašanja?

Pišite nam na info@medooza.com